Gedrag

purr

 

Wat is normaal kattengedrag? Krabben en sproeien is voor een kat normaal gedrag, maar wij vinden het niet fijn als ze dat op plekken doen waar het hinderlijk is. Katten krabben niet alleen om hun nagels te scherpen maar vooral om hun geur te markeren. Krabt uw kat uw meubels stuk, Purrfect Cats geeft u tips om dit te voorkomen. Ook voor het spelen met uw kat kunnen wij u nuttige tips geven en Purrfect Cats legt u graag de lichaamstaal uit.

  • Kopjes geven
    Bij het geven van kopjes laat de kat zijn geur achter. Dus als u een kopje krijgt, geeft de kat zijn geur aan u af zodat u naar de kat ruikt. Dit geeft hem een gevoel van geborgenheid.
  • Sproeien
    Katten sproeien om hun geur af te geven. Sproeien is iets anders dan plassen. Bij sproeien wordt de urine op neus hoogte van de kat 'gespoten'. Bij plassen zakt de kat door de poten en loopt de urine naar beneden, Wat kunt u doen als uw kat sproeit in huis? Eerst zal de oorzaak achterhaald moeten worden. Purrfect Cats kan u uitleggen wat u kunt doen om het sproeigedrag in huis te voorkomen.
  • Miauwen
    Katten zijn vaak alleen vocaal naar mensen toe. Het is dan ook vaak een vorm van begroeting of aandacht. Er zijn veel verschillende vormen van miauwen , als u uw kat goed kent, weet u wat elke miauw betekend.

Krabben

Krabt uw kat uw meubels stuk? Heeft u een krabpaal of krabmat waar de kat aan mag krabben? Krabt uw kat liever horizontaal of vertikaal? Ook de plaats van de krabpaal is belangrijk. Een kat krabt voornamelijk om zijn geur af te geven, er zitten namelijk geurklieren bij hun voetzooltjes.Lichaamstaal

Een hoge houding, een lage houding, begroeting of laat me met rust. De kat vertelt ons veel door zijn lichaamstaal. Hoe kunt u 'kats'verstaan? Purrfect Cats legt u de lichaamstaal uit