Pobleemgedrag


Doet uw kat de behoefte buiten zijn kattenbak of sproeit de kat in huis? Belangrijk is dat u de kat door een dierenarts laat controleren. Is er niets lichamelijks aan de hand, dan kan Purrfect Cats advies geven om ongewenst gedrag op te lossen. Ook als u binnenkort gaat verhuizen of gezinsverandering verwacht, geeft Purrfect Cats u advies om deze periode met zo min mogelijk stress te doorlopen.

 • Sproeien
  Katten sproeien om hun geur te markeren. Sproeien is anders dan plassen. Bij sproeien wordt de geconcentreede urine op neushoogte van de kat gespoten. Bij plassen zakt de kat door de poten en plast. Wat kunt u doen als uw kat sproeit? Eerst zal de oorzaak achterhaald moeten worden. Is de kat bij de dierenarts geweest en heeft deze niks lichamelijks gevonden? Purrfect Cats kan u uitleggen wat u kunt doen om sproeien in huis te voorkomen.
 • Onzindelijkheid
  Doet uw kat zijn behoefte buiten de kattenbak? Veel katten vinden een kap op de kattenbak niet fijn. Ook de locatie van de kattenbak kan van belang zijn, of het soort kattengrit. Purrfect Cats helpt u graag.
 • Verhuizen
  Gaat u binnenkort verhuizen? Purrfect Cats kan u tips geven om de verhuizing van uw kat zo goed mogelijk te laten verlopen zonder al te veel stress.
 • Gezinsverandering
  Krijgt u binnenkort gezinsuitbreiding of verandert er iets anders binnen het gezin? Purrfect Cats helpt graag om de kat al te laten wennen aan de nieuwe situatie.

Krabben
De kat krabt met zijn nagels om geur af te geven én om zijn nagels te scherpen. Als u op een harde ondergrond de nagels hoort bij het lopen is het tijd om ze te knippen. Hoe en waarmee u de kat zijn nagels kunt knippen laat Purrfect Cats u zien. Wist u dat vaak alleen de nagels van de voorpoten geknipt hoeven te worden?


Nieuwe kat in huis

Laat een nieuwe kat rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving. U kunt de kat het beste in een aparte kamer zetten, waar u van te voren alles al heeft klaargezet. Zo kan de kat rustig wennen aan nieuwe geluiden en geuren. Zoek hem regelmatig op in de kamer zodat hij ook aan u kan wennen. Na een paar dagen kunt u de kamer openen zodat hij de rest van het huis kan verkennen. Heeft u nog andere katten of huisdieren, dan is een andere benadering nodig om ze aan elkaar te laten wennen. Purrfect Cats geeft u graag advies.


Bachbloesem
Bachbloesem kan het een ondersteunende factor zijn bij het oplossen van gedragsproblemen.
Er zijn veel verschillende soorten Bachbloesems, voor uw kat maken wij er een op maat.