Senioren

purr

 

Ook oudere katten hebben speciale verzorging nodig, zo hebben ze meer behoefte aan warme plekjes om te slapen, en ze krijgen ook wat meer gebreken. Purrfect Cats laat u zien wat u kunt doen om uw kat een goede oude dag te geven.

  • Senioren
    Vanaf 8 jaar wordt de kat als senior aangeduid. Doordat wij ze beter verzorgen en hun voeding completer is geworden, worden katten ook ouder. Hiermee krijgen ze echter ook meer ouderdomskwaaltjes. Neemt u bij gedragsverandering of gewichtsverlies direct contact op met uw dierenarts!
  • Hulpmiddelen

    Er zijn heel veel hulpmiddelen die uw oude kat kan helpen om zijn dagelijkse routine gemakkelijk  te houden. Er zijn bijvoorbeeld trappetjes te koop om gemakkelijk op en van de bank te komen. Leg ook wat meer dekentjes neer zodat ze lekker warm kunnen liggen. Bied ze ook meer water aan in verschillende bakjes zodat de kat niet te ver hoeft te lopen om te drinken.
  • Controle dierenarts

    Neemt u uw seniorenkat minimaal 1 keer per jaar mee naar de dierenarts voor controle. Veel katten krijgen op latere leeftijd problemen met hun nieren, schildklier of ze worden suikerpatient ook worden ze vaak wat strammer. Uw dierenarts kan u hierover meer vertellen. Sommige dierenartsen hebben zelfs een speciale seniorencheck!

Kattenbak
Een kattenbak met een lage inloop en geen kap op de kattenbak kan helpen om uw oude kat netjes in de  kattenbak te laten gaan.

Vacht
Bij de oudere kat wordt de huid en de vacht dunner. Door de vacht extra te kammen kunt u uw kat helpen met de verzorging hiervan. Hij zal immers niet meer zo goed op alle plekjes van de vacht kunnen komen. Neem hiervoor wel een zachte borstel.


Voer

Veel oudere katten krijgen ook problemen met hun gebit en kunnen hun brokjes niet goed meer kauwen, vaak is tandsteen hiervan de oorzaak. Voor de oudere kat is er ook speciaal voer, vraag uw dierenarts hiernaar.