Kittens

Kittens 

 Wist u dat kittens net als puppy's
 een socialisatie periode hebben?
 In deze periode is het belangrijk
 dat de kittens met veel
 verschillende personen en        situaties in contact komen. Kent u ook katten die bang zijn voor visite of de stofzuiger? Ze zijn waarschijnlijk niet (goed) gesocialiseerd. Alles wat niet vertrouwd is, ervaren ze als gevaar en daardoor worden ze bang. Met als mogelijk gevolg stress of ongewenst gedrag zoals agressie of onzindelijkheid .

  • Nest verlaten
    Kittens mogen wettelijk pas vanaf 7 weken gescheiden worden van hun moeder. De periode tot 8 weken is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. In veel gevallen is het aan te raden om de kittens zelfs tot 12 / 16 weken bij hun moeder te houden.
  • Opvoeden
    Als u uw kitten bij een fokker vandaan haalt is het belangrijk dat u vraagt of de kitten al gecocialiseerd is. Ook is het belangrijk als u de kitten na 8 - 16 weken ophaalt om hiermee door te gaan. Laat hem vooral zijn gang gaan en forceer niet. Koppel het leren van nieuwe dingen aan plezier; aaien, lief toespreken, spelen, belonen en aandacht.
  • Entingen
    Belangrijk is dat u de kat laat inenten, en laat controleren door een dierenarts. Ook de kat die alleen binnen blijft kan toch, via u besmet raken met ziekten. Uw dierenarts kan u hierover meer vertellen.

Spelen
Kittens oefenen met spel hun jachtinstinct. Ook worden de grenzen verkent, tot hoever kan het kitten gaan met zijn spel? Met touwtjes, hengeltjes en speelgoedmuisjes kunt u samen spelen. Dit bevorderd de band tussen u en uw kitten.

Ontwormen en ontvlooien
De kittens (eigenlijk alle katten) moeten ontwormd en ontvlooid worden. Via hun moeder krijgen de kittens wormen binnen, deze wormen kunnen later uitgroeien tot vlooien. Van belang is dus dat u blijft ontwormen en ontvlooien. Gebruik hiervoor een middel wat voor kittens geschikt is! Een schema hiervoor kunt u bij Purrfect Cats opvragen.

Voeding

Kittens beginnen vanaf 4 weken vast voedsel te eten. Belangrijk is dat u een merk vindt wat goed bij de kat past. Regelmatig veranderen van voer is niet verstandig, vaak krijgen ze er diaree door. U kunt overwegen om vers  voer te gaan geven.