Verzorging

bob

  

 Purrfect Cats
 geeft u informatie over de
 verzorging van katten. Hoe vaak
 moet een kat eten, hoeveel drinkt een kat? Hoe verzorgt u de vacht en hoe knipt u de nagels. Hoe vaak moet u de kat ontvlooien en ontwormen? Op al deze vragen geeft Purrfect Cats antwoord.

 • VerzorgingPietje
  Er komt nog al wat kijken bij de verzorging van de kat. Drink- en etensbakjes, kattenbakken, een krabpaal, mandje, kam, borstel, en speeltjes. Kan en mag uw kat naar buiten dan is een kattenluik ook heel praktisch.Bob regenton
 • Vachtverzorging
  Kortharige katten onderhouden zelf hun vacht, mits de kat gezond is. We kunnen ze wel af en toe helpen met kammen en borstelen. Langharige katten moeten elke dag gekamd worden. Hoe u dat het beste kunt doen, laat Purrfect Cats u zien.
    • Vlooien en ontwormen
     Katten moeten één keer in de maand ontvlooid worden. Ook de directe omgeving (uw huis) dient u minimaal twee keer per jaar behandelen met een antivlooienspray. Wist u dat vlooien 80% van de tijd in de omgeving zitten en niet op uw kat? Ook moeten katten vier keer per jaar ontwormd worden. De kat kan namelijk vlooien krijgen door de wormen!
    • Nagels
     De kat krabt voornamelijk om geur af te geven, maar ook om de nagels te scherpen. Als u op een harde ondergrond de nagels van de kat hoort, is het waarschijnlijk tijd om de nagels te knippen. Hoe en waarmee  u de nagels kunt knippen, Purrfect Cats laat het u zien. Wist u dat u vaak alleen de nagels van de voorpoten hoeft te knippen?
Optillen en vasthouden
De meeste katten houden er niet van om opgepakt en vastgehouden te worden. Ze houden liever zelf de touwtjes in handen. Hoe kunt u het beste de kat optillen? Purrfect Cats legt het u uit.Mick & Mo

Ogen en oren
Ook is het belangrijk dat u regelmatig de ogen en oren bekijkt. Zijn de ogen helder, is het oogwit wit en het slijmvlies rose? Is er geen uitvloeiing? Zijn de oortjes schoon?Bob

Dierenarts en entingen
Ook van belang is het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts. Uw kat wordt nagekeken en geënt tegen diverse ziekten.

Spelen
Katten vinden het heerlijk om te spelen. Zo kunnen ze hun natuurlijke jachtinstinct en energie kwijt. Leuk is om samen met uw kat spelletjes te doen. Hoe u samen het beste kunt spelen laat Purrfect Cats zien.


Krab Bob